ARTĂ PLASTICĂ

Flag Counter

Arta dăruiește

În cadrul Școlii Gimnaziale „Enea Grapini”, Șant, începând cu anul școlar 2018-2019 și până în prezent, se desfășoară un Proiect educativ cu titlul „Arta dăruiește”, sub coordonarea doamnei profesor de arte, Reghina Leontina Horga. În cadrul acestui proiect s-au desfășurat mai multe activități în „Atelierul de creație și terapie prin artă”, deschis la Centrul Cultural „Dimitrie Gusti” din localitate, și mai multe expoziții cu lucrări de artă ale elevilor școlii, printre care: „România mea”, „100 de tablouri pentru cei 100 de ani ai României”, „101 ani pentru cei 101 ani ai României”, „Flori pentru mama” și altele. Menționez că talentul și frumusețea sufletului elevilor școlii noastre se reflectă în minunatele lor lucrări realizate pe pânză, hârtie, sticlă sau piatră.

Activitatea artistică a avut de suferit în perioada restricțiilor impuse de pandemie, dar sperăm s-o reluăm cât de curând.

Redăm, mai jos, câteva imagini din cadrul proiectului „Arta dăruiește”, cu tema: „Romania mea” - lucrare alegorică, colectivă, realizată de elevii clasei a V-a A, în anul 2018, actualmente, în clasa a VIII-a A.


100 de tablouri
pentru 100 de ani
ai României

În 19 decembrie 2018, în cinstea Centenarului Marii Uniri, la Școala Gimnazială „Enea Grapini” din comuna Șanț, a avut loc vernisajul expoziției „100 de tablouri pentru 100 de ani ai României” cu picturi ale elevilor școlilor din localitățile Șanț, Rodna și Parva, în cadrul Proiectului educațional „Arta dăruiește”, coordonat de profesoarele Reghina-Leontina Horga și Oana Cepoi.

Director,
Prof. Reghina Leontina HORGA
Programul atelierului (ACTA) cuprinde activități de pictură pe diferite suporturi: sticlă, pânză, lemn, piatră, porțelan, hârtie, activități de terapie prin artă și se adresează atât copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, cât și părinților doritori.www.acris.ro ©Grigore Cotul. Toate drepturile rezervate.